Om Brugsen og pladsen foran Brugsen

Postkort fra Grønland Se alle

Om Brugsen og pladsen foran Brugsen

Noget af det, folk talte mest om, inden jeg rejste til Nuuk, var Brugsen - og mest af alt, hvor dyre agurker var. I virkeligheden er det ikke nær så galt. De "flyfriske" grøntsager og mejeriprodukter er temmelig dyre, men der er så meget andet. Og der svarer prislejet meget til derhjemme. Og så er det helt store jo, at man her OGSÅ kan få røget rensdyr, moskussylte, hvalsmåkød. På pladsen foran Brugsen mødes alle og sælger alt og ingenting. Brugsen er så downtown Nuuk som det kan blive.

Kommentarer

 1. Nina
  Det er da den mest statelige trappe op til nogen brugs noget sted!
  Og så har Brugsen da forresten også lige fået et grønlandsk logomakeover, så alle andelsbevægelsetanker forsvinder som dug for solen, bogstaveligt talt.
  Hov - der kom en hund uden snor. Har du noteret dig, om der er hundesnorskroge?

  Det er i øvrigt rigtig sjovt endelig at se et postkort med mennesker på. De andre postkort er bare mere æggende, fordi de antyder mere vha lydene vi hører, detaljerigdommen gennem close-up, og ikke mindst fordi det hele bare står stille, blot for at blive afbrudt af et enkelt dryp.

  » Nina
  14. juni 2009
 2. Nadja Pass
  @ Nina - Brugsen her er faktisk ejet af det grønlandske folk. så det er stadig andelsbevægelse - bare en anden andelsbevægelse end den, der har designet Brugsen-logoet derhjemme.

  Det slog også mig, at der aldrig havde været mennesker på nogle af de tidligere videoer (andre end gespensterne i tunnellen) - og den del af Nuuk-livet fylder jo også meget. Bare måske ikke helt så meget for mig, fordi jeg sidder hjemme og skriver det meste af tiden og ellers opsøger naturoplevelser, når jeg holder pause.

  Jeg synes nu også der er noget enormt sjovt over at se menneskene, der går tilfældigt forbi og alle de ting, de tilfældigt foretager sig foran kameraet - tænder en cigaret, går med barnevogn etc etc. Der er nogle enormt karakteriske bevægelser, der er ens verden over. Og som man ikke altid tænker over, før de pludselig er fanget på film på denne måde. Men ellers er jeg enig - de andre bliver mere æggende i al deres solitude.

  » Nadja Pass
  14. juni 2009
 3. Nina
  Andels-touchè :-)
  » Nina
  14. juni 2009

Tilføj en kommentar...

Navn
E-mail
Web
Kommentar