Om de levende, de døde og de levende døde

Postkort fra Grønland Se alle

Om de levende, de døde og de levende døde

Nogle vil måske finde det makabert. Men jeg kan enormt godt lide at besøge gravpladser verden rundt. Og jeg finder det meget livsbekræftende, at de levende besøger de døde: holder picnic på Assistenskirkegården, plejer gravstederne eller går og læser navnene op for hinanden og forestiller sig, hvad det var for liv, de døde levede. Hvem var for eksempel Lotus Grace Nielsen?

NB - To smårettelser, som jeg ikke kan indredigere i postkortet, hvor ordet jo fanger.
1. Der ER også gravpladser i Kina. Mange endda. Jeg har bidt mere mærke i det med skufferne, som er det, der kulturelt adskiller sig mest fra det, jeg ellers har set.
2. Jeg er faktisk ikke helt sikker på, at begravelserne i Ghana varede fulde 8 dage. Mange dage i træk var det i hvert fald, men om det var hele 8 dage og nætter vil jeg ikke lægge hovedet på blokken for.

Kommentarer

 1. pil
  Vidunderligt postkort-langt om de levendes døde.
  Tænk at man putter sine elskede ned i en skuffe bland 1000 andre i Kina ! - og fester i 8 dage i Ghana !
  Hvor er vi mærkeligt uens, selv om vi skal samme vej.
  Postkort har fået en ny betydning for mig her, tak for det Nadja. Det du siger er altid spændende, men det er først i dette medie at jeg opdager at din stemme er....Fantastisk !
  » pil
  24. september 2009
 2. Nadja Pass
  @ Pil - ja, det er fascinerende ikke. Det med de mange forskellige begravelsesritualer. Og jeg er glad for, at have nytænkt postkortet for mig - og ikke mindst at få ros for min stemme, som jeg ellers har giga-komplekser over :-)
  » Nadja Pass
  24. september 2009

Tilføj en kommentar...

Navn
E-mail
Web
Kommentar