Om lyset for enden af tunnellen

Postkort fra Grønland Se alle

Om lyset for enden af tunnellen

Der er en grund til, at klichéer er klichéer. Og det med lyset for enden af tunnellen giver fuld mening, når man faktisk står for enden af en lang tunnel og ser ud i lyset. For lyset er særligt saliggørende, når det strømmer ind fra enden og løfter en ud af mørket, tristheden, travlheden eller depressionen. Ovenikøbet fangede kameraet to ting, jeg ikke selv så i situationen - bilerne, der forvitrer, når de kører ud i lyset - og min stakånde, der blæser ind i billedet i den kolde, mørke tunnel.

Kommentarer

 1. Patrick Bay Damsted
  Hvor er det fedt Nadja!

  Godt tænkt og endnu bedre talt.

  » Patrick Bay Damsted
  8. juni 2009
 2. Nadja Pass
  @ Patrick - TAK. Det er et forrygende redskab, I der har skabt!
  » Nadja Pass
  8. juni 2009
 3. Nina
  Du får os til at kigge længere på postkortet end de fleste nok nogensinde kigger på de klassiske postkort. Jeg kigger på dine postkort i længere tid fordi filmen varer x antal sekunder, og jeg vil høre det hele. Høre dine betragtninger, høre bilen der suser forbi, gangen i gruset på kirkegården, bølgernes skvulp. Det er stærkt suggestivt, for jeg ser meget mere end jeg ser.
  » Nina
  9. juni 2009
 4. Nadja Pass
  @ Nina - God pointe med tidsforlængelsen. Til gengæld er de jo ikke ligeså nemme at hænge op på opslagstavlen eller køleskabet. Men det er nok i det hele taget ikke så almindeligt at gøre længere.

  Jeg er også vild med gangen i kirkegårdens grus. Det er jo den slags, jeg umuligt kan planlægge, når jeg sætter mig til at optage. Og nogle gange opdager jeg først, hvad der er sket i baggrunden, når jeg kommer hjem og ser postkortet. Det er meget syret, at kameraet sådan gør øjnene skarpere og spidser ørerne.

  » Nadja Pass
  9. juni 2009

Tilføj en kommentar...

Navn
E-mail
Web
Kommentar