Turisternes tranedans

Postkort fra New York Se alle

Turisternes tranedans

En af New Yorks allerstørste turistmagneter er mindeparken Strawberry Fields, som Yoko Ono lavede for John Lennon i Central Park lige ud for Dakota-bygningen, hvor de boede - og han blev skudt til døde. Parken blev dedikeret til FRED og det primære samlingspunkt er den store mosaik, hvor der i midten står "Imagine" som en hilsen til Lennons store sang om fred og fordragelighed mellem alverdens mennesker.

Og det der aldrig holder op med at fascinere mig er at iagttage turisternes tranedans omkring netop dén mosaik, fordi det i sig selv bliver et symbol på alt det menneskeheden har til fælles på tværs af nationer, racer og socialklasser. Ikke alene at alle tilsyneladende er enige i det store budskab om frem og fordragelighed som det eviggyldige bevis, at Lennon absolut ikke var den eneste "dreamer". Men også, at alle som én bliver fuldstændig ens, når de går i knæ for freden (mest af praktiske årsager, fordi man ellers ikke kan få deres ansigter og fredsmedaljionen med på samme billede. Men alligevel... dér samles man og forenes man. Og tager hensyn til hinanden, så alle kan komme til, så alle kan få lov at få deres foto-opp i fred.

Næste skridt mod borgerlysten er så, at vi også forenes på hinandens billeder, i stedet for altid at få vores feriefotos til at se ud, som om vi var de eneste i verden...


Tilføj en kommentar...

Navn
E-mail
Web
Kommentar