Om Levende Postkort
Om Levende Postkort

Det er mange år siden, jeg droppede at skrive postkort, når jeg er ude at rejse. Jeg har aldrig været god til at få skrevet postkort, når jeg var ude at rejse. Jeg har ofte brugt tid på at udvælge og købe dem. Men jeg har sjældent fået dem skrevet. Og selvom jeg har fået dem skrevet, har jeg ofte glemt at sende dem. Jeg har egentlig heller aldrig sat særlig stor pris på at modtage et postkort – JO, jeg er blevet glad for, at nogen har tænkt på mig i Langbortistan – men ofte har tekstpladsen været så kort, at der kun har været plads til klichéer – og med ganske få undtagelserne har formuleringerne båret præg af, at de er skrevet under pligt på en ferie, hvor afsenderne meget hellere ville have brugt tiden på noget andet end at skrive postkort. Den forpligtelse har jeg for længst besluttet, at jeg ikke vil lade mig stresse af.

Men forleden fik jeg en ide. Til 23Videos launch af deres nye tv-kanal-produkt opfordrede de alle til at “genopfinde alt med video”. Og jeg har besluttet mig for at genopfinde postkortet.

Konceptet er enkelt:

1. Jeg sætter mit lille nye videokamera på sin tri-pod et sted, der har sat mine tanker igang og rokker det ikke ud af flækken.
2. Jeg deler de reflexioner stedet eller udsigten har sat i gang gennem den lille mikrofon.
3. Billedet bliver til et levende postkort, fordi der – selvom der er tale om stillbilleder – vil være bølgeskvulp eller forbipassende biler, fly eller fugle indover. Og lyden opfanger de lyde, der tilfældigvis er i baggrunden – hvilket også vil sige blæsten, trafikstøjen, børnenes latter eller fuglenes kvidren.

På den måde forestiller jeg mig, at seerne/lytterne/læserne vil få et langt bedre indtryk af de ting, jeg ser og sanser – på rejser, i hverdagen, i verden. Og ikke mindst foreligger muligheden for, at de kan kommentere på det, de ser. Dele deres egne rejseminder fra de samme steder. Eller tilføje nuancer, jeg ikke kendte til, glemte at nævne eller frasorterede – måske fejlagtigt.

Kontakt

De Levende Postkort bliver sendt af Nadja Pass, der også blogger på http://nadjasreflexioner.net. Noget af det gode ved Levende Postkort er, at modtagerne har mulighed for at svare på dem, kommentere på dem og dele deres egne oplevelser og reflexioner. Så det håber jeg, at du vil gøre - enten i kommentarfelterne under de enkelte videoer (sjovest, fordi andre så også kan få glæde af dem). Ellers så skriv til nadja@reflexioner.org. Den vil jeg selvfølgelig også blive glad for.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.